In English
China

Kirjastotoimi

Jämijärven kunnankirjasto
Koulutie 2
38800 JÄMIJÄRVI

puh. 040 769 9181

Sähköposti: jamijarvi.kirjasto@jamijarvi.fi

Verkkokirjasto: www.satakirjastot.fi

Avoinna:

 Maanantai  14 - 19
 Tiistai  10 - 15
 Keskiviikko  14 - 19
 Torstai  14 - 19
 Perjantai  10 - 16
 Aattoina  10 - 15Matti Rönkä vierailee Jämijärven kirjastossa ti 11.9. klo 17

Kirjailija ja uutisjuontaja Matti Rönkä tulee tiistaina 11.9. klo 17.00 - 18.30 vierailulle Jämijärven kirjastoon. Vierailu on osa Kuntaliiton järjestämää kierrosta. Kakkukahvit ennen kirjailijan osuutta tarjoaa Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry.Tervetuloa! Kutsu kaverikin mukaan!

Lapsille ja nuorille: Satakirjastojen kesäbingo 4.6. - 18.8.

Hae osallistumiskuponki kirjastosta, lue tai kuuntele 5 kirjaa ja osallistu arvontaan. Tarkemmat ohjeet saat kupongista ja kirjastosta. Palauta kuponki viimeistään 18.8. Samalla kupongilla voit osallistua myös kirjastokierrosbingoon käymällä vähintään kolmessa eri Satakirjastossa.

Kopiomaksu nousee 1.8.2018

Kopiomaksu on 1.8. alkaen 1,00 / sivu (mustavalkoinen A4). Lisätietoa kunnan kopiomaksuista ja niistä saatavista alennuksista saa kunnanhallituksen kokouspöytäkirjasta 18.6.2018 (§ 154).

Kirjaston maksujen tehostettu perintä 2018

Satakirjastot perivät tehostetusti maksuja 1.3.2018 alkaen. Asiakkaille, joilla on maksuja, tulee asiakastietoihin merkintä. Merkintä poistetaan, kun maksut on maksettu. Voit maksaa maksut mihin tahansa Satakirjastoon (Jämijärvellä vain käteisellä) tai verkkomaksuna verkkokirjastossa. Lainauskielto seuraa vain, jos maksuja on vähintään 1 € ja maksuja ei maksa viimeistään seuraavalla kirjastokäynnillä. Jos lähetät toisen henkilön puolestasi maksamaan, anna hänelle siihen kirjallinen lupa (poikkeus huoltaja saa kysyä ja maksaa huollettavan maksut).

Huom! Jos joudut lainauskieltoon tehostetun perinnän vuoksi ja maksat maksut verkossa, ilmoita kirjastoon. Lainauskielto ei poistu automaattisesti.

Satakirjastojen uudet käyttösäännöt 1.3.2018 alkaen

Käyttösääntöjen päivittämisen perusteena ovat vuonna 2016 laadittu kirjastolaki sekä Satakirjastojen yhteiset käytännöt

Katso uudet käyttösäännöt

Lapsi ja nuori - osallistu lukuhaasteeseen ja arvontaan

Pyydä koulusta tai kirjastosta tulostettu lukuhaaste, lue haastekohtaan sopiva kirja ja kirjoita kirjan tekijä ja nimi paperiin. Palauta paperi Jämijärven kirjastoon vuoden 2018 aikana niin osallistut arvontaan (palkintoina kirjoja). Osallistua voit, jos olet lukenut vähintään 10 kirjaa haasteesta.

lapset: pieni Helmet-lukuhaaste 2018

nuoret: Porin lukuhaaste 2018

Vinkkejä nuorten lukuhaasteen eri kohtiin löytyy samasta osoitteesta. Nuorten lukuhaasteeseen liittyy myös Facebook-ryhmä.

Lue lapselle - tietoa ja vinkkejä

Miksi kannattaa lukea lapselle? Tietoa ja kirjavinkkejä Lue lapselle -hankkeen sivuilla osoitteessa luelapselle.fi.


Verkkokirjastossa uusia ominaisuuksia

Uudet ominaisuudet verkkomaksaminen ja oman lainahistorian tallennus ovat nyt käytettävissä verkkokirjastossa.


Seutuvarauksen tekeminen verkkokirjastossa

Jos haluat tehdä varauksen aineistoon, jota ei Jämijärven kirjastossa ole, mutta noudat varatun aineiston Jämijärven kirjastosta, tee valinnat

Varaus : Satakirjastot

Noutokirjasto: Jämijärven kirjasto

Tarkka noutopaikka: Jämijärven kirjasto


E-kirjojen ja e-äänikirjojen haku

E-kirjoja ja e-äänikirjoja voi hakea ja käyttää myös osoitteessa ekirjasto.kirjastot.fi/sata. Vasemman reunan valikosta voit valita esim. kauno- tai tietokirjallisuus, aikuisten tai lasten aineisto.


Kirja "Jämijärvi vuosisatojen varrella" digitoitu

Satakunnan kirjastot ovat digitoineet satakuntalaisia paikallishistorioita, mm. Olavi Heikkilän kirjan "Jämijärvi vuosisatojen varrella".


Liikuntavälineitä lainaksi kirjastosta

Joko olet kokeillut sauvakävelyä? Vapaa-aikatoimi on hankkinut kirjastoon lainattaviksi säädettävät sauvakävelysauvat, kaksi selätintä, yhden jalkapallon, 8 sählymailaa ja 8 sählypalloa. Liikuntavälineitä lainataan kirjastokortilla.


Kirjastossa on langaton verkko (Wi-Fi)


Salasanan saat lainaustiskiltä. Langattomassa verkossa voit lukea e-lehtiä myös omalla laitteella.


Kirjastossa 4 tablettia asiakkaiden käyttöön

Tabletilla voit esimerkiksi lukea monia suomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä näköislehtinä ePress ja eMagz-palveluissa.


Kirjastossa kahdet uudet kuulokkeet

Kysy kuulokkeita lainaustiskiltä.


E-äänikirjoja Satakirjastoissa

E-äänikirjat löytyvät sivulta satakirjastot.fi linkistä Lue ja kuuntele e-kirjoja. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja nelinumeroisen PIN-koodin, jonka voit lisätä asiakastietoihin kirjastossa. Kysy neuvoa kirjastosta.


Tiesitkö, että

  • kirjastosta voi lainata myös aikakauslehtiä, luettelo vuonna 2018 tilatuista lehdistä kohdassa lehdet
  • kirjaston tietokoneilla voi lukea monia suomalaisia sanomalehtiä (ePress) ja aikakauslehtiä (eMagz)

  • kirjastokortin numerolla voi kuunnella Naxos-verkkopalvelusta klassista ja jazzia omalla tietokoneella ja älypuhelimella, kirjautuminen satakirjastot.fi > musiikki > Naxos Music Library
  • lukemisesteiset (esim. heikentynyt näkö, lukihäiriö) voivat lainata kirjastosta Celian äänikirjoja tai rekisteröityä kirjastossa verkkopalvelun käyttäjiksi ja ladata äänikirjoja itse kuunneltaviksi

 kirjastosta

 

 

Jämijärvi - Satakunnan helmi

Pikkuvaakuna

Jämilogo


Jämin
Matkailuneuvonta
jami.fi

 Suomifinland100-banneri netti 200 px

Toteutus JJ-Net Group Oy